LA TRANSFORMACIÓN DE NUESTRA DIETA
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“From massification to upgrading: a long run view of the recent trends in dairy consumption in Spain”, en D. Lanero, C. Martiin, L. Fernández Prieto y L. Herment (eds.), From breeding & feeding to medicalization: animal farming, veterinarization and consumers in twentieth-century Western Europe (Brepols, 2023).
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"¿Son los consumidores rurales diferentes? La erosión del patrimonio alimentario de la dieta mediterránea a través de un estudio de caso", Cuadiernu, 11 (2023).
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“El consumo de leche pasteurizada en España”, en A. Villar (coord.), Producción de leche pasteurizada de granja en Cantabria (Gobierno de Cantabria, 2021).
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“Calidad alimentaria, transición nutricional y capitalismo lácteo en España (1965-1990)”, Ayer, 118 (2020).
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“El consumo alimentario tras la transición nutricional y su impacto sobre la actividad láctea: el caso de España”, en C. Craviotti (comp.), Lechería, territorios y mercados (Lugar Editorial, 2020).
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“Why did the industrial diet triumph? The massification of dairy consumption in Spain, 1965-90”, Economic History Review, 72 (3) (2019).
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“From organized to disorganized capitalism? Market versus nonmarket coordination in Spain’s dairy chain”, Journal of Agrarian Change, 19 (2) (2019).
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“¿Hacia una historia del sistema alimentario? Tres miradas, tres sesgos y una propuesta”, en D. Soto y J. M. Lana (eds.), Del pasado al futuro como problema: la historia agraria contemporánea española en el siglo XXI (Prensas Universitarias de Zaragoza, 2018).
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“Nutritional transitions and the food system: expensive milk, selective lactophiles and diet change in Spain, 1950-1965”, Historia Agraria, 73 (2017).
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“’Because they just don’t want to’: dairy consumers, food quality, and Spain’s nutritional transition in the 1950s and early 1960s”, Agricultural History, 91 (4) (2017).
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“Food chains and the retailing revolution: supermarkets, dairy processors and consumers in Spain, 1960 to the present”, Business History, 58 (7) (2016).
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“Places in common: exploring the economic geography of the food system through the case of Spain’s dairy chain, 1950s-present”, Tijdschrift voor Sociale en Economische Geschiedenis, 13 (4) (2016).
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“A la mesa con Malassis: modelos de consumo alimentario en la España contemporánea”, en D. Gallego, L. Germán y V. Pinilla (eds.), Estudios sobre el desarrollo económico español en homenaje a Eloy Fernández Clemente (Prensas Universitarias de Zaragoza, 2016).
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“Dairy products and shifts in Western models of food consumption: a Spanish perspective since 1950”, Rural History, 26 (2) (2015).
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“Más allá de los promedios: patrones de segmentación del consumo de productos lácteos en España, 1964-2006”, Investigaciones de Historia Económica, 11 (2) (2015).
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“La evolución del consumo de productos lácteos en España, 1952-2007”, Revista de Historia Industrial, 55 (2014).